Шановні батьки!
Розпочався літній оздоровчий період, а отже в харчуванні наших дітей
з’явилися нові корисні продукти: кабачки, огірки, кріп, петрушка, молода
капуста, спеції – ванілін, лавровий лист, перець духмяний, родзинки, з яких
готуються смачні овочеві страви, а саме: овочеві супи, бігос з м’ясом, ліниві
голубці, овочева ікра, оладки з кабачків, сирні запіканки та випічка з
родзинками і ваніліном.
У перші страви наші кухарі додають йодовану сіль, яка так необхідна
дитячому організму. Йод важливий для формування, розвитку та функціонування
мозку та нервової системи. При нестачі йоду спостерігаються погіршення пам’яті
та підвищена втомлюваність.
Свіжа зелень (кріп, петрушка) додаються у всі овочеві страви. Вона корисна
високим вмістом фолієвої кислоти та магнію, вітаміну С, бета-каротину та
клітковини.
На другий сніданок дітки отримують свіжі фрукти – банан або яблуко. Треті
страви (компоти та киселі) готують зі свіжих фруктів.
А ось декілька порад для того, щоб привчити дитину вдома їсти свіжі овочі
та фрукти:
Ставте завжди на вільне місце вазу зі свіжими фруктами або овочами.
Зацікавте дитину – займіться спільним приготуванням салату з корисних
продуктів.
Діти пристрасно ставляться до морозива, смузі, йогурту. В них додавайте
шматочки свіжих фруктів або овочів.